Jag har fått en hel låda med Italienska godsaker att testa från Paolos så idag blev det en smakrik och vegetarisk pasta med rötterna från Sicilien, Pasta ala Norma. Alla som har varit på Sicilien vet att det är en rätt som serveras på nästan alla restauranger. Ingen pasta är den andra lik för alla har sitt eget specialrecept. Det här är min variant, den smakar semester och nästan lika bra som på Sicilien. Buon appetito!
INGREDIENSER
2 st auberginer
2 tsk torkad oregano
2 st vitlöksklyftor
Färsk chili, efter styrka och mod
2 msk små kapris
2 msk balsamvinäger
2 st burkar a´400 g San Marzanotomater
Olivolja
Färska basilikablad, en näve
Salt & svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skär ner auberginen i ca 2 cm stora bitar.
2. Salta dem och låt stå för att vätska av i ett durkslag i 20 min.
Krama ur vätskan försiktigt och klappa bitarna torra med ett hushållspapper.
3. Finhacka vitlök och skiva chili tunt.
4. Stek auberginen i rikligt med olja och oregano i en medelhet stekpanna,
5-8 min så att de får färg och blir mjuka.
5. Tillsätt chili och vitlök, stek några minuter till.
6. Slå i tomaterna, dela dem i mindre bitar direkt i pannan.
7. Tillsätt balsamvinäger, kapris och krydda med svartpeppar.
8. Låt puttra i minst 20 min under lock.
9. Vänd ner grovt strimlade basilikablad och smaka av med salt & peppar.
Serveras till Spagetti med en god ost tex Pecorino, Parmesan eller smulad feta.
Älskar du kapris, precis som jag, så strö över lite extra.
Åh måste jag testa! Har en aubergine i grönsakslådan så det fr bli kvällens måltid tror jag!
Kul! En underskattad grönsak enligt mig 😉