Följ oss

Min mat

Sparris

Sparris

Som grönsaksodlare är det bra om man har en stark och uthållig kropp, speciellt när man ska gräva och stå på huk för att plantera och rensa. De senaste åren har min kropp varit riktigt kass och jag känner mig klen som en sparris. Men har man inte den där trädgårdskroppen som behövs så får man se till att man har en snäll och stark man i stället. Min man tycker absolut inte om att arbeta i trädgården men han bryr sig om mig och mina intressen så han hjälper till…. eller så vill han bara få möjligheten att äta av allt det goda som växer eller mer tid till jakt framåt hösten. En av hans favoriter i trädgården är just sparris och så här tillagar jag den ofta och gärna.

INGREDIENSER
Ca 20 st sparrisar
1 tärning grönsaksbuljong
50 gram smör
0.5 lime, skalet + 1 msk saft
50 gram riven parmesan
flingsalt
chiliflakes
En näve torrostade pinjenötter eller pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR
1. Bryt av foten på sparrisen där de knäcks naturligt.
2. Koka upp ca en liter vatten med buljongtärningen i en vid kastrull.
3. Koka sparrisen i ca 2 min (beroende på sort, hur tjocka och färska de är), häll av vattnet.
4. Smält smöret, tillsätt limeskal och saften.
5. Smaka av med flingsalt och chiliflakes. 
6. Häll det smaksatta smöret över sparrisarna och garnera med nötter/kärnor och nyriven parmesan.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *