Squashsoppa till middag, tråkigt?! Nej det tycker inte jag i alla fall och sen så måste jag ju offra mig lite för åtgångens skull. Mina plantor har nämligen satt ordentlig fart så nu ploppar det fram frukter i jämn takt.
Den här soppan är riktigt mättande och krämig med mycket mjölkprodukter. Receptet innehåller både smör, mjölk, grädde och ost. Servera den gärna med lite god topping som här med räkor, krutonger och smörstekta squashbitar.
RECEPT
INGREDIENSER
600-800g squash
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
6 dl mjölk
1 dl grädde
2 hönsbuljongtärningar
Smör att steka i
2 dl lagrad ost
1 liten näve med basilikablad
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och hacka lök samt skär squashen i skivor och därefter i mindre bitar.
2. Fräs lök och squash i smör i en gryta och tillsätt pressad vitlök efter några minuter.
3. Tillsätt mjölk och buljong. Koka tills squashen är mjuk.
4. Häll i grädde och lägg i basilika, rör om och koka i ett par minuter till.
5. Mixa allt till en slät soppa.
6. Värm upp soppan och rör i osten så att den smälter.
7. Smaka av med salt och peppar.
1 thought on “Squashsoppa med ost”