Följ oss

Min mat

Squashpizza

Squashpizza

Japp nu är det den där tiden på året när vi äter squash på längden och tvären igen. Det fullkomligt sprutar fram frukter. Squash kan lagras ett tag men bör ätas inom en ganska nära tid så nu gäller det att vara kreativ. Jag söker tips via nätet, testar mig fram med olika recept och nu har jag hittat en ny favorit,  squashpizza!

Jag har inget exakt recept på det här utan ni får se det mer som inspiration. Jag är fortfarande i experimentstadiet men de måste vara perfekta som snacks, drinktilltugg eller en förrätt. Såklart kan man skära frukterna på längden om man vill ha större bitar.

Det bästa är att de kan tillagas efter tycke och smak, vad man har hemma och vad mer som är skördeklart. Idag toppade jag pizzorna med pesto/tomat/oliv och spenat/feta/karameliserad rödlök. Supergott!


Recept

1. Skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor
2. Pensla dem med olivolja på båda sidorna
3. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper
4. Salta och peppra
5. Bred ut en klick tomatsås på varje skiva
6. Strössla över lite riven ost eller mozzarella
7. Toppa med det du tycker är gott
8. Kör dem några minuter i ugnen på ca 225 grader tills osten smälter

Squashen kan bli lite blöt och mjuk så vill du ha mer crunch så funkar det bra att bara använda grillelementet i ugnen. Du kan också salta skivorna lätt innan tillagning så lite av vätskan dras ut och därefter torka av dem med hushållspapper. Det viktigaste är nog att inte överköra dem i ugnen. 


Har du några bra tips och recept på squash till mig så får du gärna skriva en kommentar!1 thought on “Squashpizza”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *