När man som jag odlar onödigt mycket squash så gäller det att vara lite extra påhittig och använda dem på en massa olika sätt. Jag har tidigare tipsat om bostongurka på squash, squashpizza och en väldigt god squashsoppa med ost. Den här gången blir det fyllda stubbar. Stubbarna passar bra som en förrätt, ett tillbehör eller på en buffé. Fyllningen kan varieras i det oändliga beroende på vad du gillar eller har hemma. Knaperstekt bacon, chévre eller hackad röd eller gul lök är till exempel väldigt gott att ha i. Röran räcker till ca 10-15 stubbar beroende på squashens storlek.
INGREDIENSER
Squash, lite mindre och inte så tjocka, gärna i olika färger
100 g feta- eller vitost
0,5 dl soltorkade tomater i olja, hackade
0,5 dl kärnfria oliver, hackade
1 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta, pressad
Basilika blad, en liten bunt, finstrimlad
Svart peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär squashen i 4 cm höga stubbar.
3. Förväll dem i lättsaltat vatten, koka i ca 3 min, ta upp och torka.
4. Gräv ur stubbarna med ett kuljärn eller en tesked.
5. Mosa osten och blanda ihop den med creme fraichen och de övriga ingredienserna. Smaka av med peppar.
6. Fyll stubbarna med röran och gratinera dem i ugnen till fin färg, 10–15 min.