Följ oss

Min mat

Med Kikkoman på TAK

Med Kikkoman på TAK

Eftersom jag inte bor i huvudstaden så har jag kategoriskt tackat nej till olika inbjudningar och event. Men den 27 november 2019 blev jag bjuden av Kikkoman till en fantastisk nordisk-japansk smakupplevelse på restaurang TAK, signerad av den hyllade kocken Frida Ronge. Det tackar man inte nej till! Dels så gillar jag verkligen produkterna och så har ett besök på TAK stått högt upp på min restauranger-att-besöka-lista väldigt länge.

Kikkomanevent på Tak, Stockholm, Kikkoman, Tak


Kvällen inleddes med bubbel och tilltugg, därefter så tog vi plats i TAKs chambre separé. Där fick vi en genomgång av Kikkomans breda produktsortiment samt provsmaka olika sorters soja. (Kikkoman gör japansk soja och i den ska det bara vara fyra ingredienser, sojabönor, vete, vatten och salt). Vi fick även prova några av deras övriga produkter bla en färdigblandad vinäger till sushiris, en sås till poké bowl och min favorit – soja med ponzu. Den köper jag ofta och använder bland annat till ponzumajonäs. (Receptet hittar du här.)

Kikkomanevent pΠTak, Stockholm, Kikkoman, Tak


Jag måste tillstå att det här är produkter som jag verkligen gillar, som jag kan stå för och rekommendera varmt. Det bästa med Kikkoman, förutom smaken, är att de har gjort de asiatiska smakerna tillgängliga för det vanliga hushållet. Deras produkter går att hitta från norr till söder, i storstad och på landsbygd. Förr fick jag alltid specialbeställa asiatiska produkter på nätet men många av dem kan jag i dag, tack vare Kikkoman, hitta i min vanliga matbutik.


Efter provningen så bjöd Frida på en välsmakande meny med tillhörande, väl valda drycker.

Misosoppa med smak av böckling
Rödingtataki med forellrom
Råbiff med kapris, rödbetor och sojamarinerat ägg
Torsk med potatis, pumpa och smörsås med soja


Bäst på hela kvällen var den fantastiska efterrätten, en Creme Brulee med smak av soja. Den var så god att jag redan har har gjort den flera gånger hemma.


Kikkomanevent pΠTak, Stockholm, Kikkoman, Tak


Innan vi gick hem så fick vi alla med oss varsin lyxig goodiebag. Tack Kikkoman, Frida och TAK för en fantastisk kväll!

Kikkomanevent pΠTak, Stockholm, Kikkoman, Tak