Följ oss

Min mat

Rödbetsgrejemojer

Rödbetsgrejemojer

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – god mat behöver inte vara krånglig. Har man bara fina råvaror och lite finess så smakat det mesta magiskt. Som mina rödbetsgrejimojer till exempel, små, söta och väldigt goda. De funkar bra som ett litet tilltugg innan maten eller som extra dekoration och smaksättning till din varmrätt. En grejimoj är liksom aldrig onödig eller i vägen.

Rödbetor har en ganska jordig smak som jag gillar att lyfta med hjälp av lite syra. Och att betor och getost är en ”perfect match” vet ju alla så när betorna simmat klart i lagen så fick de blomma ut med en fyllning av mjuk och krämig Chavroux.

Rödbetsgrejemojer gör man så här:
Skiva rödbeta ganska tunt, lättast med en mandolin. Gör en 1-2-3 lag som du kokar rödbetsskivorna i, några minuter bara så att de blir mjuka. Mjukrör Chavroux eller någon liknande getost och dutta eller spritsa en klutt mitt på varje rödbetsskiva. Vik ihop den som en ”blomma” och dekorera gärna grejimojen med något fint. Jag körde med finhackad fänkålsdill och oxalisblommor.

1-2-3 lag

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten

Blanda alla ingredienserna och koka upp dem så att sockret löser sig.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *