Följ oss

Min mat

Morotskräm

Morotskräm


Varje år så odlar jag morötter, vita, gula och orangea. Varje år glömmer jag att täcka dem. Varje år hälsar morotsflugan på. Vi är inte kompisar morotsflugan och jag. Men trots det så blir det alltid en liten blygsam skörd i alla fall. Det här är ett favoritrecept när det kommer till morot. Morotskrämen passar till det mesta och är riktigt, riktigt god. Använder du en mjölkfri fraiche så blir den dessutom helt vegansk.

Recept

500g morötter
1 dl crème fraiche 
Äppelcidervinäger 
Grön tabasco
Salt

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
2. Kör dem i ugnen på 170 grader (varmluft) tills de blir mjuka.
3. Mixa morötterna med smör och crème fraiche.
4. Smaka av med salt, vinäger och tabasco.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *