Följ oss

Min mat

Pastasoppa med Pipe Rigate

Pastasoppa med Pipe Rigate

Ibland vill man bara att det ska gå fort och vara enkelt men utan att tumma på smaken. Då är en matig pastasoppa på makaroner bra att ta till. Jag gillar stooora makaroner för de små sväljer jag utan att tugga. De glider liksom bara ner i halsen och lägger sig som en klump i magen. Så här kommer ett recept på en kalasbra, mättande och billig soppa med rejäla Pipe Rigate och sånt som man oftast redan har hemma. Bra vardagsmat helt enkelt!

INGREDIENSER
• Olivolja, att steka i
• 1 gul lök, finhackad
• Salt
• 1-2 vitlöksklyfta, finhackad
• 1 kvist rosmarin, repa och finhacka bladen (eller 1 tsk torkad)
• Några nypor chiliflakes, efter styrka och mod
• 1 burk kikärtor, sköljda
• 1 burk hela och skalade tomater, grovt hackade
• 1 liter vatten
• 2 st grönsaksbuljongtärningar
• 150 g pasta Pipe Rigate
• 1 dl Parmesan, riven + mer till servering
• Nymald svartpeppar
• Persilja, att toppa med

GÖR SÅ HÄR
1. Stek löken mjuk i lite olja tillsammans med en nypa salt.
2. Tillsätt vitlök, chili och rosmarin, stek lite till.
3. Tillsätt kikärtor och tomat. Låt koka en stund så att tomatsåsen tjocknar lite.
4. Häll i vatten, tillsätt buljong, pasta och parmesan. Koka i 7-8 minuter (eller enligt anvisning på pastapaketet). Rör om några gånger under tiden.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. När du serverar soppan så toppa den med mer parmesan och lite persilja.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *