Följ oss

Min mat

Melonbitar med fetakräm

Melonbitar med fetakräm

Jag har en liten förkärlek för det enkla i kombination med ätbara blommor så idag har jag snott ihop små söta tilltugg med vattenmelon och fetaost. En klassisk smakkombination nu till sommaren. De är perfekta innan maten, på en buffé eller när helst man är sugen på något gott. De är både söta och salta, fräscha och krämiga. Testa gärna att göra dem och lägg då lite extra krut på dekorationen för man äter ju med ögonen också.


INGREDIENSER
Vattenmelon, gärna kärnfri
150 g fetaost
100 g färskost, typ Philadelphia, Cream Cheese
Ev. lite peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Mixa feta och färskost så att det blir en helt slät röra. Jag mosar fetan med en gaffel först och rör därefter i färskosten. Sedan så använder jag en mixerstav.
2. Smaka av med lite peppar om du vill.
3. Fyll en sprits med oströran och ställ den i kylen i ett par timmar innan servering. Röran blir enklare att spritsa då.
4. Stansa eller skär ut bitar av vattenmelonen.
5. Gröp ur små hål i toppen på varje melonbit, jag använder ett kuljärn.
6. Spritsa oströran i hålet på melonbitarna.
7. Dekorera tex med basilika och ätbara blommor.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *