Det här är precis så gott som det låter!
Ugnsbakad fetaost blir ju så där härligt mjuk och krämig utan att bli rinnig och den söta honungen matchar sältan i osten helt perfekt. Den lyfter verkligen smaken lite extra och jag vågar påstå att den här enkla lilla rätten är smått beroendeframkallande.
Osten är god att äta rätt upp och ner som den är eller tillsammans med en bit bröd. Lägg till några tomater och oliver så har du enkel lunch. Den kan ätas som en meze, till brunch eller som ett middagstillbehör.
Ingredienser
1 pkt fetaost
1 msk olivolja
1 msk honung
Svartpeppar eller chiliflakes
Färsk timjan
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader (jag använder varmluft).
2. Torka fetaosten torr med lite hushållspapper.
3. Lägg den på en bit folie eller bakplåtspapper i en ugnssäker form.
4. Ringla oljan över osten.
5. Ställ in osten i ugnen i ca 8 minuter.
6. Ta ut den och lyft upp osten i folien eller papperet och häll av all vätska som osten har genererat.
7. Lägg tillbaka osten med eller utan folie eller papper i formen och bred ut en rejäl matsked honung över hela osten.
8. Sätt på grillfunktionen och när den är varm så ställ in osten högt upp i ugnen under grillelementen i ytterligare 2-3 min.
Honungen ska börja bubbla och få färg, men passa så att den inte bränns.
9. Ta ut osten och krydda den med nymald svartpeppar eller chiliflakes och färsk timjan.
Jaaaa!!! Så galet gott!
Eller hur