Krispig och lite knaprig på utsidan men len och krämig på insidan. Dubbelpanerad burrata med panko är en riktig liten goding. Har du inte redan testat så rekommendera jag verkligen att du gör det… så snart som möjligt. Jag serverade min burrata med långbakade tomater från egen odling. Vad kommer du att servera till din?
Ingredienser
1 st burrata
0,5 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl panko
Salt & peppar
Neutral olja att fritera i
Gör så här
1. Förbered för paneringen; häll upp mjöl och panko i varsin skål, salta och peppra i båda. Smula gärna sönder pankon lite med fingrarna. Om smulorna är mindre täcker de burratan lättare. Vispa upp ägget i en tredje skål.
2. Torka burratan försiktigt med lite hushållspapper.
3. Vänd runt burratan i mjölet, doppa den sedan i ägget och sist i pankon. Se till att varje lager täcker ordentligt.
4. Upprepa, doppa burratan i ägg och panko.
5. Värm upp oljan till ca 180 grader. Fritera burratan tills den är gyllene.
6. Ta upp den ur oljan och lägg den på en bit hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
7. Servera burratan snart som möjligt så att den fortfarande är lite varm.
.
Jag friterar oftast i en mindre kastrull med höga kanter på ca 1 liter och fyller den bara så pass mycket med olja att den täcker ca halva burratan. Sedan så friterar jag en halva av bollen i taget. På det viset så går det inte åt så mycket olja. Oljan kan sparas och återanvändas till en eller två friteringar till om du förvarar den kallt och silar bort eventuella skräp. Enklast är det att använda en hålslev när man ska ta upp burratan och du – ha alltid kastrullocket i beredskap ifall oljan tar eld – för säkerhets skull.
Lägg av!! Jag smäller av så mumsigt!
Supergott! Jag lovar 😉
Detta låter ju helt underbart!
Tack också för tipsen om hur man på bästa sätt friterar osten!
Kan man använda mozzarella lika gärna som burrata ?
Hej! Jag har inte testat det själv men det måste ju gå precis lika bra med Mozzarella antar jag. Det som skiljer ostarna åt är att Burratan är mer krämig och gräddig i mitten. Så om du friterar mozzarella så blir det en lite ”torrare” ost. Om du provar så får du gärna återkoppla och berätta hur det blev 🙂
this dish look great and delicious.
what the garnish you use ?
any descriptions for it
Sorry for the late reply! It is tomatoes cooked and preserved in oil. Cress, sunflower shoots and flowers from Oxalis stricta.
Har du något bra recept på tomaterna? Ser otroligt gott ut!
Hej!
F-låt för sent svar men det är inkokta tomater enligt det här receptet http://anaxskafferi.se/inkokta-tomater/.
Ha en fin kväll!
Anna