Får du gäster till helgen men både fantasin och orken tryter? Att sno ihop något festligt och gott efter en lång och tröttsam arbetsvecka kan ibland verka övermänskligt. Men stressa ner och gör det enkelt. God mat behöver inte ta lång tid att laga eller vara krånglig och avancerad. Den här pastan är verkligen en snabb favorit och den är dessutom lika god att äta varm som kall så den funkar året om. Det som tar lite tid är att pilla räkorna men det momentet kan du förbereda kvällen innan. Bjud på ett gott vin till eller varför inte lite bubblor i glaset så blir det topp!
RECEPT
INGREDIENSER
500 g tagliatelle eller pappardelle
500 g räkor
150 g sockerärtor eller sugersnaps
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
150 g oliver tex Kalimata
1 liten påse ruccola
1 kruka basilika
en bit parmesanost
0,5 g saffran
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala räkorna.
2. Koka sockerärtorna i 1-2 minuter, doppa dem sedan i kallt vatten så att tillagnings processen avstannar, häll av vattnet.
3. Hyvla bitar av parmesanosten till flakes.
4. Skär paprikan i mindre bitar.
5. Strimla basilikan lite grovt.
6. Pressa ner vitlöken i olivoljan och tillsätt basilikan, salt & peppar.
7. Lägg i paprika, sockerärtor, oliver och räkor i oljan och låt marinera under tiden som du kokar pastan.
8. När pastan är klar, tillsätt lite olja och blanda i saffranet. Rör om noga så att all pasta färgas gul.
9. Lägg upp ruccola längs kanten på ett stort serveringsfat. Häll upp pastan på fatet och räkblandningen ovanpå. Toppa med parmesanflakes.