Följ oss

Min mat

Pulled Pork med hoisin och ingefära

Pulled Pork med hoisin och ingefära

Bao är en riktig favorit här hemma och oftast så fyller vi de fluffiga bröden med en variant på Pulled Pork. Eftersom min man jagar så äter vi nästan enbart viltkött och till det här receptet så passar stek eller karré från vildsvin riktigt bra. Jag kör köttet low and slow med bla ingefära och hoisinsås. Det blir riktigt mustigt och får en både lite söt och kryddigt smak.

Till köttet serveras en het srirachasås med ett riktigt bra tryck i, picklad rödlök, grönsaker efter tillgång och smak samt rejäla mängder med koriander. Det är även gott att toppa med finhackade jordnötter eller rostad lök.

Den här gången så använde jag ca 650g kött men jag tror att receptet räcker bra upp till ca 1 kg. Sedan så får man öka på mängderna framför allt på vätskan.

INGREDIENSER
1 tsk five spice-krydda
1 tsk chiliflakes
1 msk riven ingefära
1-2 pressade vitlöksklyftor
200 ml hoisinsås
200 ml gingerbeer

GÖR SÅ HÄR
Blanda bara ihop ingredienserna i en gryta, lägg i köttet och kör allt på låg temperatur riktigt länge i ugnen eller i en slow cooker tills köttet kan dras isär.

Det här är mat som är perfekt att förbereda långt innan den ska ätas. Det är bara att värma på köttet när det är dax att äta, det behåller sin saftighet utan problem. Pulled Pork går även bra att frysa.

Inspiration från  Drizzle and Dip.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *