Pasta alltså, jag tröttnar aldrig. Så här bjuder jag på ett krämigt, lätt rökigt recept med sting. För det blir verkligen så mycket godare om man trycker på med chili i den här rätten. Så fega inte!
Och namnet då? Jag har ju döpt den här rätten till ”Pasta son Lonza di Miale Affumicata” vilket kan betyda ”Pasta med rökt sidfläsk” om jag har tur. För om det är en korrekt italienska eller inte har jag inte en susning om. Men jag tycker i alla fall att det låte rätt bra och dessutom lite extra gott med min hemmasnickrade italienska. Säger bara tack Google Translate! Är det någon som kan italienska så rätta mig gärna om det är helt galet.
Recept
Till 3-4 personer
400g pasta
250g rökt sidfläsk alt 2 pkt bacon
1 gul lök, finhackad
Chili, finhackad och mängd efter styrka och mod
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 burk hela skalade tomater, grovhackade
1 dl grädde
1 dl av pastavattnet
50g parmesan, riven
Svartpeppar, nymalen
Basilika, strimlad
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Stek fläsket i en medelvarm panna.
3. Tillsätt, lök, chili, vitlök, paprikapulver, tomatpuré och stek en stund till.
4. Häll i tomat och grädde, koka ihop såsen i 5-10 min.
5. Tillsätt pastavatten och parmesan mot slutet.
6. Smaka av med nymald svartpeppar och strimlad basilika.
7. Blanda ihop pastan med såsen och njut!