Följ oss

Min mat

Kallskuret vildsvin med primörer och ramslöksås

Kallskuret vildsvin med primörer och ramslöksås

Äntligen är det vår och solen kommer med ljuset och värmen. Som jag har längtat. Jag längtar även efter lite lättare mat, primörer och kallskuret. Så här om dagen så snabbgravade jag en urbenad kotlettrad från ett vildsvin. Receptet på hur jag gravar hittar du här. I vanliga fall så använder jag blandade kryddörter och vitlök som smaksättning men den här gången så testade jag enbart att använda ramslök i stället. Succe! Så himla gott med den örtig vitlökssmaken som ramslöken har. Det passade perfekt i hop med vildsvinet. Där jag bor växer det tyvärr ingen ramslök så jag har plockat min från butikshyllan. Köttet åt vi kallskuret men det är lika gott varmt och går jättebra att grilla om man föredrar det. Som tillbehör serverade jag fina primörer och en varm ramslöksås. Ljuvligt gott och med en smak av vår och grönska. Bladen kan förlora lite av sin smak om de hettas upp för länge så när man gör en varm sås så är det viktigt att lägga i dem först mot slutet.

PS. Vi fick sås över och åt den kall den kall dagen efter och det var minst lika gott.

Ramslöksås

INGREDIENSER
1 dl vitt vin
2 scharlottenlökar
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
50 g smör
50 g ramslök
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken grovt, och lägg den i kastrullen.
2. Häll i vinet och låt det koka tills hälften av vätskan är reducerad.
3. Tillsätt grädden och koka tills såsen tjocknar lite.
4. Tillsätt creme fraichen och smöret. Koka upp och smaka av med salt & peppar.
5. Skär ramslöken i bitar och blanda i såsen.
6. Mixa till en slät grön sås

PRIMÖRER

Små babymorötter
Sparris
Rädisor
Smör
Salt

GÖR SÅ HÄR
1. Skölj och rensa grönsakerna. Ta bort den träiga änden på sparrisen, halvera rädisorna och eventuellt morötterna beroende på hur stora de är.
2. Häll upp ett par cm med vatten i en kastrull, tillsätt en rejäl klick smör och salt. Koka upp.
3. Lägg i morötterna, koka ca 1-2 min, tillsätt sparrisen koka 1-2 min, tillsätt rädisorna och koka ytterligare en minut. Överkoka inte grönsakerna de ska ha lite stuns kvar.
4. Häll av vattnet och servera.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *