En grön, frisk ärtpuré sprängfylld av klorofyll kan användas till så mycket. Som pålägg på ett gott bröd eller som grönsaksdipp. Till fisk och skaldjur eller varför inte till något salt som bacon eller skinka.
INGREDIENSER
4 dl frysta gröna ärtor
2 msk koriander
2 msk mynta
1 st lime
1 msk olivolja
1 dl creme fraiche
1 st liten vitlöksklyfta
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Koka ärtorna enligt förpackningen och låt dem svalna.
2. Riv skalet på limen och pressa ut 1 msk limesaft.
3. Finhacka örterna.
4. Blanda ärtorna med creme fraichen, limeskal och saft, oljan och örterna.
5. Pressa i vitlöken.
5. Mixa ihop allt till en puré.
6. Smaka av med salt & peppar.
7. Om du vill ha en slätare puré kan du passera den genom en sil.