Följ oss

Min mat

Grön ärtpuré

Grön ärtpuré

En grön, frisk ärtpuré sprängfylld av klorofyll kan användas till så mycket. Som pålägg på ett gott bröd eller som grönsaksdipp. Till fisk och skaldjur eller varför inte till något salt som bacon eller skinka.

INGREDIENSER
4 dl frysta gröna ärtor
2 msk koriander
2 msk mynta
1 st lime
1 msk olivolja
1 dl creme fraiche
1 st liten vitlöksklyfta
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR
1. Koka ärtorna enligt förpackningen och låt dem svalna.
2. Riv skalet på limen och pressa ut 1 msk limesaft.
3. Finhacka örterna.
4. Blanda ärtorna med creme fraichen, limeskal och saft, oljan och örterna.
5. Pressa i vitlöken.
5. Mixa ihop allt till en puré.
6. Smaka av med salt & peppar.
7. Om du vill ha en slätare puré kan du passera den genom en sil.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *