Ibland behöver man något riktigt gott och tröstande – då är min superenkla chokladkräm den bästa lösningen, för choklad lindrar ju allt från krämpor och värk till hjärtesorg och PMS – det vet vi ju alla?!
Dekorera gärna den färdiga chokladkrämen lite fint med karamelliserade kakaonibs, lite färska bär, några myntablad och grädde. Nibsen tillför verkligen lite härligt crunch och textur till den mjuka och lena krämen.
Den här portionen blir lite väl stor och mäktig för en person så maken fick vara med på ett hörn och smaka. Vi åt med varsin sked från gemensam tallrik, lite småmysigt och sharing is caring!
Ingredienser
I go chokladkaka på ca 100g, jag använde Lindt Excellence
1dl grädde
1 äggula
Gör så här
1. Dela chokladkakan i mindre bitar.
2. Häll 1 dl grädde i en kastrull och tillsätt chokladen.
3. Smält chokladen i grädden på medelvärme.
4. Dra kastrullen åt sidan och vispa ner en äggula.
5. Slå upp chokladkrämen i en djup tallrik.
6. Låt den stå i kylskåpet i en timme eller två så att den stelnar.
Karamelliserade kakaonibs
Ingredienser
1,5 msk råsocker
0,5 dl kakaonibs
Gör så här
1. Smält sockret på medelvärme i en gjutjärnspanna.
2. När sockret är flytande, tillsätt kakaonibsen.
3. Rör runt tills allt blandat sig väl.
4. Lägg på ett bakplåtspapper att svalna.
5. Smula sönder.