En favorit att laga när vi ska äta vegetariskt är biffar. De kan varieras på en mängd olika sätt och är enklare än man kan tro att göra. Oftast svänger jag bara ihop något av det som finns hemma och den här gången så blev det riktigt bra. Jag höftade som vanligt mängderna så justera, lägg till eller dra ifrån efter tycke och smak. Men så här gjorde jag i alla fall på ett ungefär. Receptet räcker till 6 små biffar och 2 pers.
INGREDIENSER
• 1 dl kokt quinoa (vit, röd eller svart)
• 1 dl havregryn
• 50g finhackad färsk spenat
• 2 ägg
• 100g smulad vitost alt feta
• 1 tunt skivad salladslök alt gräslök
• finhackad färsk chili
• salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
Lägg alla ingredienser i en skål, blanda ihop och ställ kallt i minst 30 minuter så havregrynen mjuknar. Tryck ihop smeten till 6 runda bollar och platta till dem försiktigt och forma till biffar. Stek på medelvärme.