Följ oss

Min mat

Ugnsbakad vitost med inkokta tomater

Ugnsbakad vitost med inkokta tomater

Jag köper ofta turkisk vitost i konservburk. I burken ligger det flera ostar i en lag och de har formen av en större ”puck”. Pga lagen så håller sig osten bra och ganska länge även när konserven har öppnas. Smaken är som hos feta men konsistensen är lite krämigare och ju högre fetthalt, desto krämigare ost. Jag använder den till allt som man normalt använder vanlig feta till men det här är mitt favorit recept.

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg osten på ett folie ark.
2. Fördela de inkokta tomaterna runt om kring.
3. Tillsätt gärna lök och/eller oliver, färska örter, chiliflakes, salt och peppar.
4. Det är även gott att ringla lite honung över tomaterna och osten.
5. Gör ett paket av folien och sätt in det i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.

Mitt recept på inkokta tomater hittar du här.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *