Den här soppan är superenkel och går snabbt att göra utan att man tummar på smakerna. Den går lika bra att göra på frusen som på färsk sparris. Man tar det man har efter säsong helt enkelt. Eftersom det går åt så lite tid vid spisen så kan du gärna lägga lite extra tid på topping och tillbehör. Det är ju det som är roligt och vad du väljer avgör även om soppan ska ätas till vardag eller fest.
Använder du färsk sparris så bryt av den nedre, träiga biten. Frusen sparris behöver tina lite lätt så att det går att skära i den. Jag använder buljongtärning men kokar du egen buljong så blir det såklart ännu godare. Vill du att soppan ska vara vego så använd en grönsaksbuljong.
Ca 400g frusen eller färsk sparris
1 gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
1,5 hönsbuljongtärning
1dl vitt vin
2dl grädde
5dl vatten
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Skär sparrisen i mindre bitar
2. Finhacka löken och vitlöken.
3. Släng ner allt i en kastrull tillsammans med buljongen och fyll på med vin, grädde och vatten.
4. Koka i ca 15 minuter, mixa soppan slät och smaka av med salt & peppar.
Härligt! Det här kommer bli min inspiration/kokbok
Tack Marion! Vi kanske kan utbyta idéer. Du kan ju gästblogga om du vill? 😉
Haha…eller hur Har en idétorka som inte ger med sig
Äh, du kommer igen! Passa på att lära dig allt om Amerikansk-BBQ så grillar vi i sommar!