Följ oss

Min mat

RABARBER MARGARITA

RABARBER MARGARITA

När vi flyttade in i vårt hus med tillhörande trädgård så hade vi en 10 meter lång rabarberhäck bredvid en av grusgångarna. Helt galet! Hur mycket vi än tycker om rabarber så kan man omöjligt äta en sådan mängd. Så nu har den häcken krympt till en enda men rejäl planta. Den räcker gott och väl till oss och det blir tom över till vänner och bekanta. 

Rabarber är ju väldigt användbart i köket. Jag kokar saft och kräm, bakar paj och gör glass på den men det bästa av allt är Rabarber Margaritas. Jag är löjligt förtjust i Margaritas och med rabarbern så får den en antydan av svensk sommar. Den är både söt, syrlig, frisk och lite stark. Perfekt helt enkelt!

För att klara hela sommaren så kokar jag en större mängd rabarbersirap på en gång och fryser in i istärningspåsar. De är supersmidiga att ta fram när man bara vill ha några centiliter och tinar snabbt. Så det krävs ingen större planering eller arbetsinsats när andan faller på och jag vill ha en drink.

RABARBERSIRAP

3 stora rabarberstjälkar i små bitar 
3 1/2 dl vatten
3 1/2 dl strösocker

Gör så här
Koka ihop ingredienserna i ca 15 minuter.
Sila i en grovmaskig sil. Pressa försiktigt så all saft rinner ut. 
Låt svalna (och frys in).

RABARBER MARGARITA (1 GLAS)

4 cl tequila
2 cl cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbersirap
salt

Gör så här
Skaka tequila, cointreau, limejuice och rabarbersirap med is i en shaker.
Servera i cocktailglas med saltad eller sockrad kant. 

Stryk en limeklyfta runt kanten på glaset. Häll upp salt eller socker på ett fat. Vänd upp och ner på glaset och doppa kanten i saltet/sockret.
2 thoughts on “RABARBER MARGARITA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *