Följ oss

Min mat

Krusbärsmojito

Krusbärsmojito

Nu när barnen är stora och har flyttat hemifrån så kokar jag inte så mycket saft och sylt längre. Då blir det bär över till goda drinkar i stället.

De friska och lite syrliga krusbären passar till exempel helt perfekt i mojitos som normalt görs på lime. Mina röda krusbär är dock lite sötare än de gröna. Så ibland väljer jag att tillsätta lite lime till just de röda för att höja upp syran i drinken.

Krusbär är ganska tjockskaliga så jag vågar inte muddla dem direkt i glaset så som man gör på klassiskt maner. Jag mosar dem i stället med handkraft, klämmer ut innehållet och finfördelar skalet ner i en bunke först för att därefter hälla över bärmoset i glaset.

Det brukliga är att använda vanligt sodavatten i en mojito. Men den här gången så testade jag att toppa drinken med en av Schweppes premium mixers med smak av lime. Den passade riktigt bra och gav drinken en liten extra tvist.

Recept 1 drink

100g krusbär
1 msk sockerlag
6 cl vit rom
några kvistar mynta
ev. 0,5 lime i mindre klyftor
1 dl sodavatten
Is

GÖR SÅ HÄR
1.Tryck sönder bären och häll upp bärmoset i ett högt glas.
2. Tillsätt sockerlag, mynta, rom och eventuellt lime. Muddla eller mosa lätt med en sked så att smakerna blandar sig.
3. Tillsätt is och fyll upp med sodavatten, rör om.

Servera gärna drinken med en hög sked så att du kan äta av det goda bärmoset under tiden som du sippar på din drink.2 thoughts on “Krusbärsmojito”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *