Följ oss

Min mat

Krämig medelhavspasta med kyckling

Krämig medelhavspasta med kyckling

Ibland så vill jag bara trycka i mig en riktigt god och mättande pasta. Inget tjafs bara en massa finfina kolhydrater som serveras rakt upp och ner i en skål. Det måste vara det här som kallas comfort food?!

Beskrivning enligt Wikipedia; ”Comfort food is food that provides a nostalgic or sentimental value to someone, and may be characterized by its high caloric nature, high carbohydrate level, or simple preparation.”

Jag tycker nog att min pasta stämmer väl in på den beskrivningen och på alla punkter dessutom. Smakerna kommer ifrån medelhavet och innehåller bla kyckling, fetaost, oliver och mina egna soltorkade tomater.

Pastasås

4 kycklingfileér
Ca 20 cm purjolök
1 st chili
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
100g soltorkade tomater
Ca 30 st stora urkärnade gröna oliver
150g turkisk vitost eller fetaost
1 kruka basilika
1 msk torkad basilika
Salt och peppar
Smör eller olja att steka i.
2 dl (pasta)vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Stek den i matfett och krydda med salt, peppar och den torra basilikan.
3. Strimla purjolöken och chilin och låt dem steka med tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
4. Slå i grädden, (pasta)vatten och smula ner en buljongtärning. Låt koka upp.
5. Tillsätt strimlade soltorkade tomater, skivade oliver och mosad ost.
6. Småkoka på låg värme i ca 10 min.
7. Rör ner strimlad färsk basilika mot slutet och spara gärna några blad till garnering.





Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *