Söta små ätbara blommor av kålrabbi, lite roligt terapiarbete och försvinnande gott! Kålrabbin picklar jag i en vanlig 1-2-3-lag och fyller den med lax och en färskost smaksatt med ingefära och ponzu. Gott som en liten förrätt eller ett tillbehör till asiatisk mat och speciellt till sushi.
KÅLRABBIBLAD
Kålrabbi
1 dl 12% ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva kålrabbin tunt på mandolin.
2. Stansa eller skär ut rundlar, ca 7 cm i diameter.
3. Koka upp ättika, socker och vatten.
4. Koka kålrabbin i lagen ca 3 minuter.
5. Kyl ner.
6. Om du tycker att den picklade smaken blir för stark så kan du lägga kålrabbin i kallt vatten en stund så blir den mindre ättikstark.
FYLLNING
Salmalax, kallrökt- eller gravad lax.
Cream cheese eller färskost
Färsk riven ingefära eller finhackad gari
Ponzu
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skär laxen i mindre tunna skivor.
2. Blanda osten med ingefära, smaka av med Ponzu och ev salt & peppar.
3. Torka av kålrabbin med lite hushållspapper.
4. Lägg ut laxbitar i ett mönster med 3 spetsar, klicka på lite ost i mitten och vik ihop till små fina blommor.
Dekorera gärna med lite rom och gröna blad.