Följ oss

Min mat

Kalaskyckling

Kalaskyckling

Den här kycklingen serverar jag på alla stora kalas eller fester då jag har buffé. Fileerna marineras och ugnssteks men serveras kalla. Smakerna drar åt det asiatiska hållet och kycklingen gör alltid stor succé. Receptet är på 2 kg och beräknas till ca 12 personer på en buffé men du kan givetvis halvera mängderna och äta kycklingen som huvudrätt. Jag har faktiskt ätit fileerna varma också och det är gott det med.

INGREDIENSER
2 kg kycklingfilé

Marinad:
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
5 msk flytande honung
1 msk Sambal Oelek
1,5 dl japansk soya
1,5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 st kycklingbuljongtärning

Till stekning:
2 msk sesamfrön
1-2 tsk grillkrydda

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt kallna.
2. Lägg fileerna i en plastpåse och häll i marinaden. Marinera i kylskåp i 2 dygn.
3. Lägg ut fileerna på ett bakplåtspapper på en plåt.
4. Strö över sesamfrön och grillkrydda.
5. Kör fileerna i ugn i 200 grader tills de får en innertemperatur på 65 grader. Det tar ca 15-20 min.
6. Låt kycklingen bli helt kall och skär upp fileerna i tjocka skivor innan servering.





Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *