Följ oss

Min mat

Grillade revbenspjäll

Grillade revbenspjäll

Min favoritdel på viltsvinet är revbenen. Jag förkokar alltid benen för att få köttet riktigt mört och det kan man dessutom göra långt innan man ska äta dem. Sedan så håller jag det enkelt och penslar på en snabbgjord glaze som smaksättning vid tillagning.

GÖR SÅ HÄR:

1. Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. 

2. Skumma av med en slev och smaksätt vattnet med det du har hemma tex lök, vitlök, morot, pepparkorn, salt, örkryddor, lagerblad eller buljong.

3. Koka försiktigt tills köttet är riktigt mört och släpper från benen.

4. Ta upp benen, torka av och låt dem svalna lite. 

5. Pensla på rikligt med glaze.

6. Tillaga revbenen i ugnen på 225 grader eller på grillen tills de fått fin färg. 

7. Tillsätt gärna mer glaze under tiden. 

8. Om du grillar så tänk på att glaze brinner lätt eftersom den innehåller en hel del socker. Indirekt grillning är att föredra.

Glaze

BLANDA IHOP:
0.5 dl farinsocker
0,5 dl japansk soja
0,5 dl ketchup
0,5 dl flytande honung
2 pressade vitlöksklyftor
En tumme stor färsk, riven ingefära 
Krydda upp med lite Sriracha eller Sambal


Vildsvin – ruskiga men goda

Vildsvin är raggiga och ganska fula varelser men smakar väldigt gott. Köttet är mörkare än tamgrisens men inte lika värmekänsligt. Eftersom det har fettet insprängt i köttet är det lättare att få saftigt. Vildsvin styckas som vanlig gris och köttet är otroligt användbart i köket. Det passar bra med de flesta kryddor och tillagningsmetoder. Som köttätare är vilt bland det bästa man kan äta. Mer eko kan det inte bli och djuren har haft ett fritt och naturligt liv ända fram till skottet ute i skogen.

Min trädgård är en galgbacke

Min man jagar, mest vildsvin, och det är mycket som vi får stå ut med här i villaområdet när han är i farten. Jakten sker vid mörkrets inbrott och om den varit god så får ett av våra gamla äppelträd tjänstgöra som galge. Han hänger upp kroppen i den starkaste grenen och står där ute i mörkret med en pannlampa på huvudet när han flår och passar viltet. Det är tur att vi har snälla och tåliga grannar som tycker att det är ok för det måste se ganska makabert ut.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *