Följ oss

Min mat

Choklad-pannacotta i flera lager

Choklad-pannacotta i flera lager

Får jag bjuda på en mjuk krämig choklad-pannacotta i flera lager med olika smaker?! Det här är en av mina favoritefterrätter av flera anledningar.

Pannacotta är tacksam att laga eftersom man kan förbereda den långt i förväg. Den är dessutom väldigt lätt att göra, snygg, med få ingredienser och den innehåller choklad. Det enda man behöver behöver är lite tålamod och tid.

Den här gången använde jag 3 olika sorters choklad med olika smak av favoriten Lindt. En vit choklad, en mjölkchoklad och en med havssalt. Du väljer såklart dina favoritsmaker. Det ät tex väldigt gott med ett lager riktigt mörk choklad med hög kakaohalt tycker jag. De flesta Lindtchokladkakorna är på 100g och till varje sats/smak så använder jag 50g.

Mängden pannacotta från 3-4 olika sorters chokladsmaker blir lagom till 4 glas/portioner, lite beroende på hur stora portioner du vill ha så klart men man kan ju aldrig få för mycket efterrätt, eller hur 😉


Ingredienser per chokladsmak
50 g choklad
1,5 dl grädde
0,5 st gelatinblad


Gör så här
1. Lägg 0,5 st gelatinblad i kallt vatten.
2. Bryt 50 g choklad i mindre bitar.
3. Värm upp 1,5 dl grädde i en kastrull.
4. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.
5. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och blanda ner i kastrullen.
6. Fördela valfri mängd av chokladblandningen i portionsglas.
7. Varje lager som hälls upp måste stelna i kylskåp. Det kan ta upp till en timme, beroende på hur tjockt lager du häller i.
8. Blanda nästa chokladsmak, häll upp ett lager, låt stelna osv.

Tips! Jag ville ha flera lite tunna lager i min pannacotta. Jag lät därför den varma chokladblandningen stå kvar på köksbänken undertiden som varje lager stelnade i kylen. Det kanske inte är att rekommendera mitt i varma sommaren men så här års så går det bra. För att inte chokladblandningen på bänken skulle hinna stelna allt för mycket så rörde jag i den ibland. Det är även en fördel om chokladblandningen inte är för varm när du ska hälla den över ett stelnat lager. Risken finns ju att det stelnade lagret smälter av värmen.


Dekorera glasen med tex grädde, färska bär och coral tuile i samband med serveringen. Hur du gör coral tuile kan du läsa här.4 thoughts on “Choklad-pannacotta i flera lager”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *