Den här goda caesardressingen tillreder du enklast med en stavmixer i en hög smal bunke. Receptet är enkelt och innehåller en eller ett av allt så det är ganska lätt att komma ihåg alla mängder. Dressingen passar lika bra till den klassiska salladen som till fisk, skaldjur och kyckling. Här serverar jag den till grillad lax, färskpotatis kokt med dill och därefter vänd i pesto, parmachips och sparris.
RECEPT
1 st äggula
1 tsk dijonsenap
1 skvätt limesaft
1 pressad vitlöksklyfta
1 mosad sardell
1 dl en mild olja
1 dl finriven parmesanost
Peppar
Mjölk att späda med
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg äggula, senap, limesaft, sardell och vitlök i bunken.
2. Mixa så att ingredienserna blandar sig.
3. Fortsätt att mixa och tillsätt oljan lite i taget så att dressingen bider och går ihop.
4. Tillsätt parmesanosten och peppar, mixa ytterligare en liten stund så att allt blandas väl.
5. Späd med mjölk till önskad konsistens.