Följ oss

Min mat

Zucchinipizza i miniformat

Zucchinipizza i miniformat

Jag är fortfarande i experimentstadiet men de här små minipizzorna måste vara helt perfekta som snacks, drinktilltugg eller en förrätt. Jag har inget exakt recept framtaget så ni får se det mer som inspiration.

Det bästa med pizzorna att de kan tillagas efter tycke och smak, vad man har hemma och vad mer som är skördeklart. Den här gången så toppade jag dem med pesto/parmesan/karamelliserad rödlök och tomatsås/mozzarella/tomat/oliv/basilika.

GÖR SÅ HÄR
1. Skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor.
2. Pensla dem med olivolja på båda sidorna.
3. Salta och peppra.
4. Lägg en klick sås på varje skiva.
5. Strössla över lite riven ost.
6. Toppa med det du tycker är gott.
7. Kör dem några minuter i ugnen på ca 225 grader tills osten smälter.


Zucchinin kan bli lite blöt och mjuk så vill du ha mer crunch så funkar det bra att bara använda grillelementet i ugnen. Du kan också salta skivorna lätt innan tillagning så lite av vätskan dras ut och därefter torka av dem med hushållspapper. Det viktigaste är nog att inte överköra dem i ugnen.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *