Följ oss

Min mat

Sticky Chicken

Sticky Chicken

Söt, salt, syrlig, spicy och klibbig – “finger-licking good”! Den här kycklingen blir riktigt mör och saftig undertiden som såsen kokar så att den blir så där härligt tjock och klibbig. Receptet är enkelt men det tar en liten stund i ugnen, men kycklingen är helt klart värt att vänta på och det bästa av allt…man får kladda och äta med fingrarna.


INGREDIENSER
1 kg kycklingben, 8-10 st
1 dl ketchup
1 dl honung
1 dl farinsocker
0,5 dl japansk soja
1 tummstor bit ingefära, finriven
2 klyftor vitlök, pressade
1 lime, skalet och ca 1 msk saft
1 msk Srirachasås

ATT GARNERA MED
Sesamfrön, torrostade
Salladslök, finskuren
Koriander

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Rör tills sockret har löst sig.
2. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form, slå över såsen och vänd runt benen så att de blir ordentligt täckta av sås.
3. Sätt in formen i ugnen på 180 grader i ca 45 minuter.
4. Vänd på kycklingbenen och ställ in i ugnen i ca 45 minuter till.
5. När det är klart ska såsen ha tjocknat och kycklingen fått färg. Om den inte har tjocknat, lyft ur kycklingbenen, höj temperaturen till ca 200-225 grader och reducera såsen ytterligare en stund. Den tjocknar ännu lite till när den kommer ut ur ugnen och svalnar.
6. Sprinkla över torrostade sesamfrön, finskuren salladslök och koriander vid servering.



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *