Följ oss

Min mat

Ägg- och ostkräm

Ägg- och ostkräm

Gillar du rejäla mackor? Just nu så har jag har snöat in på att bottna brödet med en ägg-och ostkräm. Krämen som är mjuk och len ska med fördel ätas lite ljummen men även ha ett sting av cayenne och toppas med något riktigt gott. Ofta blir det någon variant med smörstekt savoj eller grönkål med kantareller eller skinka och fikon. Men kombinationerna och möjligheterna är oändliga så toppa med det du gillar.

INGREDIENSER
0,5 dl crème fraiche 
0,5 dl grädde
2 st äggulor
1 dl riven ost med lite smak tex Cheddar, Präst eller Västerbotten
Några droppar lime
En nypa eller två med cayennepeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop crème fraiche, grädde och äggulor i en kastrull.
2. Sjud på svag värme under omrörning.
3. När krämen tjocknat, häll i osten och fortsätt att röra om tills den smält.
4. Smaka av med lime och cayennepeppar.

Vill du ha en ännu tjockare kräm så använd 3 äggulor.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *